Microsoft разработват и геймърски таблет - Xbox Surface

Pinterest LinkedIn +

Освен Surface RT и Surface Pro, Microsoft ще атакуват технологичния пазар с още един таблет, чието имe подсказва недвусмислено предназначението му. Xbox Surface ще предложи на феновете на видеоигрите още една платформа за гейминг, респектираща със своите 5GB DDR3 RAM и тактова честота 3.1 GHz.

Всякаква информация относно устройството на този етап е неофициална (документът със спецификациите изтече още през юни), но ето какво се знае към момента:

Xbox Surface ще разполага със седеминчов LED мултитъчскрийн с макс. резолюция 1280 x 720, ще се захранва от ARM процесор с шест активни ядра (TurboCore с 256KB L2 cashe), създаден специално за таблета, ще поддържа Bluetooth и Wi-Fi пренос на данни и ще оперира с къстъм ядро (kernel) на Windows, а не с пълна версия на операционната система на Microsoft.

Предполага се, че за разлика от официалния наследник на Xbox 360 – Xbox 720, за чието производство Microsoft отново ще си партнират с Foxconn или Pegatron, Xbox Surface ще разполага с хардуер, аналогичен с този на другите Surface таблети. Windows RT базирана версия излезе едновременно с Windows 8 на 26 октомври и според анализаторите се продава добре, като все още се очаква да бъдат обявени конкретни цифри от Microsoft.

Windows 8 Pro базираният Surface ще се появи в началото на 2013 г., а цената на 64GB-товата версия ще бъде около $1000. Той ще притежава 10,6-инчов ClearType мултитъч дисплей, поддържащ Full HD резолюция, и ще се захранва от Core i5 процесор от трето поколение на Intel.

Сподели.