Asus VivoBook S200 – страхотен Windows 8 лаптоп с нетбук ДНК

Pinterest LinkedIn +

През последните няколко години почти нямаше причини, заради които човек да се ентусиазира от появата на един или друг нов лаптоп. Като изключим шумотевицата около така наречените ултрабуци, която в интерес на истината заглъхна сравнително бързо, почти нищо наистина революционно и вълнуващо не се случваше в света на мобилните компютри.

Появата на Windows 8 с нейния щур, нов интерфейс размести сериозно пластовете в този пазарен сегмент. Под натиска на таблети, смарт и пад фони, лаптопите трябваше бързо да еволюират в нещо, което да отговаря на съвременните нужди и предпочитания на потребителите. Резултатът (както се видя още по време на изложението IFA през есента) беше цяла плеяда нови устройства, които изглеждат като ноутбук, държат се като ноутбук, но предлагат и множество нови екстри, съобразени с възможностите на Windows 8.

Един от последните (и ярки) примери в тази насока е Asus VivoBook S200. Това е симпатична малка машина, в чийто дизайнерски подход прозират роднинските връзки на последната "голяма новина" в този клас – нетбук системните, които преди iPad и таблет манията бяха наистина сериозен пазарен хит.

Системата е именно в нетбук формат с диагонал 11.6 инча и размери почти като на ултрабук (с дебелина на корпуса малко над 2 см) и тегло 1.4 килограма, при това изработен от алуминий и пластмаса, т.е. доста устойчив.  

Дисплеят е с резолюция 1366x768 пиксела, LED подсветка и сензорна повърхност. Това означава, че ако желаете, можете да използвате жестовия контрол, предлаган от Windows 8, посредством удобно големия тъчпад (специално модифициран за нуждите на новата операционна система) или докосвайки директно екрана на VivoBook S200.

Хардуерните спецификации на системата са прилични, без да впечатляват с нещо особено – процесор Intel Core i3 в комбинация с вградена графика Intel HM70 EXPRESS – напълно достатъчно за всичко без 3D игри от последно поколение.

За сметка на това времето за автономна работа на модела е отлично – повече от 3 часа при пълно натоварване, което е показател доста над средния за машина от този клас.

Сред другите екстри, които ще ви допаднат, са 500 GB диск (S200 не предлага SSD като опция) и изобилието от налични портове – чифт USB 2.0 и един USB 3.0, допълнителен VGA изход, SD четец за карти памет и пълен набор безжични модули (Wi Fi и Bluetooth).

Накратко, ако искате пълноценно Windows 8 преживяване, но не сте уверени, че таблет (или странни хибриди като Microsoft Surface) ще ви свършат работа, Asus VivoBook S200 e отлична оферта.


Сподели.