Whitesnake - The Silver Anniversary Collection

Pinterest LinkedIn +

Точно както заглавието подсказва тази двойна колекция представя най-доброто от творчеството на легендарната група Whitesnake. В нея е събрано четвъртвековното дело на един от най-известните и талантливи рок музиканти и автори в света – Дейвид Ковърдейл (David Coverdale).

Албумът "The Silver Anniversary Collection" се преиздава в България, като поводът е юбилеят на групата, която навършва 30 години от основаването си.

"Беше краят на 70-те. Лондон беше пълен с пънк банди, повечето от които не можеха да свирят, Бог да ги благослови, и не ги беше грижа особено дали могат. Ставаше въпрос за начин на мислене, неудовлетворение, недоволство, безопасен секс и лека дрога. Що се отнася до мен, аз бях в Deep Purple - известна "звездна" група. Говореше се, че на 25 години съм твърде стар да свиря рок, така че бе най-малкото доста обезсърчаващо. След надутите, декадентски крайности, избълвани от пресата за т.нар. "банди-динозаври", бунтът на пънкарите бе топло приет от по-голямата част от британската музикална преса. Някои от седмичните издания изпитваха почти перверзно удоволствие от това да поставят на корица непознати банди. Това беше времето, в което създавах първа глава от историята Whitesnake", коментира самият Ковърдейл.

Whitesnake са основани през 1977 от Дейвид Ковърдейл. През годините част от групата са били музиканти като Джон Лорд, Иън Пейс, Кози Пауъл, Нийл Мърей, Томи Олдридж, Вивиан Кембъл, Стив Вай и много други. Бандата непрекъснато е сравнявана от критиката с Deep Purple не само защото трима души от състава й са бивши членове на Purple, но и заради звука и влиянията помежду им.

Траклист:
CD1

1. Fool For Your Loving
2. Don’t Break My Heart Again
3. Hit An’ Run
4. The Time Is Right For Love
5. Love Ain’t No Stranger
6. Too Many Tears
7. Pride And Joy
8. Victim Of Love
9. Judgement Day
10. Is This Love
11. Take A Look At Yourself
12. Straight For The Heart
13. Now You’re Gone
14. Looking For Love
15. Sailing Ships (Live)
16. Soldier Of Fortune (Live)
17. Walking In The Shadow Of The Blues (Live)
18. Ready An’d Willing (Live)

CD2

1. Into The Light
2. Slow An’ Easy
3. She Give Me
4. Shake My Tree
5. Guilty Of Love
6. The Deeper The Love
7. Blindman
8. Love To keep You Warm
9. Love Is Blind
10. Ain’t Gonna Cry No More
11. Slave
12. Lonely Days, Lonely Nights
13. Give Me All Your Love
14. Till The Day I Die
15. Ain’t No Love In The Heart Of The City
16. Here I Go Again ‘87
17. Still Of The Night
18. We Wish You Well

Разпространява EMI / Анимато Мюзик
Сподели.