What does The Fox say? Следващият Gangnam Style идва от норвежците Ylvis (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Норвежко видео към поп парче на английски език, озаглавено The Fox (Лисица), взриви YouTube в самия край на лятото, генерирайки над 1,5 млн. импресии за 24 часа. Озаглавено The Fox, то дава сериозна заявка да се превърне в следващия Gangnam Style – най-виралното видео в историята с над 1 милиард и 700 млн. гледания в YouTube.

The Fox е проект на известните в Норвегия братя Ylvisåker (Bård и Vegard), използващи артистичния псевдоним Ylvis (Юлвис) – водещи на телевизионно токшоу, кръстено на тяхно име I kveld med YLVIS (Тази вечер с YLVIS). Двамата имат над половин дузина издадени сингъла в iTunes, където The Fox се разпространява от 2 септември 2013 г.

Както подсказва заглавието на парчето, то е посветено на представителите на животинския род Vulpes, които играят емблематична роля и в българския фолклор.

Последният факт вероятно е малко известен извън България, докато The Fox на Ylvis мигновено напусна пределите на северната държава и вече е водеща новина в редица авторитетни медии, затруднени в намирането на думите, с които да опишат и анализират парчето и видеото към него.

Поради абсурдната му сценография, костюми и хореография и заради специфичните звукоподражателни думи (ономатопея) в кантото на парчето The Fox неминуемо е и ще бъде сравнявано с Gangnam Style на Psy, което едва ли щеше да се превърне във феномена, който е, ако го нямаше видеото към хита на южнокорейския артист.

Под видеото можете да видите и пълния текст към The Fox.


Сподели.