Warner Bros. потвърди: "Батман 3" отново с Кристофър Нолан

Pinterest LinkedIn +

След небивалия успех на последната част от поредицата за Батман - "Черният рицар" (The Dark Knight), от Warner Bros. официално обявиха, че на режисьорския стол за реализацията на третата серия отново сяда Кристофър Нолан (Christopher Nolan).

В последните години Нолан чупи всякакви финансови рекорди в Холивуд с проектите си, което е и основният мотив да бъде назначен за продължението на фентъзи сагата.

Началната дата за снимките е променена от април на май 2011 година, а официално филмът се очаква на екран на 20 юли 2012 година.

Сценарият ще е дело на брата на Нолан - Джонатан, който ще работи съвместно с Дейвид Гойър. Единствената въпросителна е в актьорския състав на блокбъстъра.

В последните месеци слуховете ту връщат, ту отричат присъствието на досегашния Батман - Крисчън Бейл (Christian Bale), който тактично запазва мълчание до окончателното решение на студиото.

За участие са споменавани още имената на Морган Фрийман, Гари Олдман и Джоузеф Гордън Левит, но засега всичко остава като непотвърдена информация. Така поне за допълнителните детайли ще се наложи да почакаме, но пък и самата новина, че идва Batman 3 си е повод за усмивка за всеки доказан киноман.

Сподели.