Втори сезон на хитовия сериал "Престъпна империя" - от 2 януари по HBO България

Pinterest LinkedIn +

Вторият сезон на нашумялата и многократно награждавана оригинална HBO продукция "Престъпна империя" (Boardwalk Empire) стартира в България на 2 януари. Всеки понеделник точно в 21:05 часа зрителите на HBO ще могат да се пренесат в бляскавия курорт Атлантик Сити в начaлото на 20-те години на миналия век.

За класата на сериала говори достатъчно и фактът, че негови създатели са имена като носителят на "Еми" за сценария на "Семейство Сопрано" Терънс Уинтър и легендата Мартин Скорсезе, които обединяват усилия, за да пресъздадат зората на сухия режим в Америка. 

Специално за старта на новите епизоди от хитовия сериал, HBO и избрани техни партньори дават възможност на зрителите да се включат в надпреварата за една от 100-те награди или едно от двете iPad 2 устройства. Предплащането на абонамент за филмовия пакет на HBO за два месеца (януари и февруари) и регистрация на този сайт ще донесе на над 100 щастливци тематични награди от ерата на сухия режим в Америка.

И във втория сезон на "Престъпна империя", публиката ще се сблъска с интригите, измамите и гангстерските игри в центъра на Атлантик Сити, познат не само с природните си дадености и хазарта, но и с факта, че там не важат никакви правила. За града отговаря Нъки Томпсън (в ролята е култовият Стив Бушеми), който по всякакъв начин се възползва от "облагите", предоставящи сухият режим. Той е човекът с цялата власт над града, без значение дали постига това със законни или нелегални методи.


След края на градските избори обаче, нещата за Нъки бързо се променят и срещу него е образувано следствие за изборна измама. Така героят на Бушеми, който е отлична смесица между градски управник и гангстер, е застрашен не само от затвор, но и от предателство от страна на някои от най-близките си довереници.

В предстоящите серии Нъки и най-приближените му хора, начело с ветерана от Първата световна война Джими Дармъди (в ролята е Майкъл Пит), са бетонирали позициите си в града чрез изборни манипулации и осигуряването на кмет, близък до техните кръгове. Тази престъпна идилия се променя, когато вследствие на нападение на Ку-клукс-клан (ККК) върху фабриката за нелегален алкохол на един от близките до него, позициите на боса в Атлантик Сити са чувствително разклатени – от една страна от федералните агенти, които го арестуват за манипулациите му в изборната нощ, а от друга - от всички негови съюзници и дори собственото му семейство.

В тези гангстерски игри се включва и бащата на Джими Комодор Луис Кестнер, който се опитва да измести Нъки от завидните му позиции в града. В същото време мафиоти като Арнолд Ротстийн, Лъки Лучано, Майер Лански и Ал Капоне внимателно наблюдават развитията в Атлантик Сити и търпеливо очакват възможността да заграбят по-голяма част от дела му.  


Екипът, стоящ зад реализацията на "Престъпна империя", не крие амбициите си да продължи бляскавото представяне на сагата. Сериалът е една от най-популярните HBO оригинални продукции с близо 11 милиона зрители само в Америка, носител е на 8 награди "Еми", като по този начин се превърна и в най-награждаваната ТВ продукция през 2011 г., включително с награда за "Режисура", присъдена на Мартин Скорсезе. През януари 2011 г. пък бе отличен с две награди "Златен глобус" – за "Най-добра ТВ поредица" и "Най-добра мъжка роля" за Стив Бушеми. Успоредно с това, продукцията е носител и на две награди на Гилдията на филмовите актьори.

В главната роля на "Престъпна империя" е неповторимият Стив Бушеми (Инок "Нъки" Томпсън), на когото партнират имена като Майкъл Пит (Джими Дармъди), Кели Макдоналд в ролята на Маргарет Шрьодер, Ший Уигам като податливия към чуждо влияние брат на Нъки и шериф на Атлантик Сити - Илай Томпсън, и Джак Хюстън като Ричард Хароу – обезобразен ветеран от Първата световна война и дясна ръка на Джими Дармъди. 


Сподели.