HBO обяви трети и четвърти сезон на хитовия фентъзи сериал Game of Thrones

Pinterest LinkedIn +

Почитателите на нашумелия фентъзи сериал на HBO - Game of Thrones имат сериозен повод за радост. От хитовата ТВ мрежа разкриха, че са възложили официално на Дейвид Бениъф и Даниел Уайс реализацията на трети и четвърти сезон на сагата.

Сценарият ще бъде адаптиран към третото заглавие от поредицата на Джордж Р. Мартин "Песен за огън и лед" - A Storm of Swords. Като прибавим към новината и фактът, че съвсем скоро се очаква да стартират снимките и за втората част, която чакаме на екран от април 2012 година, е очевидно, че продуцентите нямат никакво намерение да се отказват от "златната си кокошка".

Както е известно, екранизацията на първата книга от A Song of Ice and Fire привлече на екран рекорден брой зрители и донесе на създателите цифри от порядъка на над един милиард долара.

"Може би най-важната причина да харесаме книгата на Мартин бяха директните послания към възрастните. Въпреки, че говорим за фентъзи, няма да видите подскоци на еднорози или вълшебници с островърхи шапки. Вместо това персонажите се псуват, перманентно разгонени са и се бият и кървят до смърт. Залагаме и на последния натуралистичен детайл", коментира успеха на сериала Дейвид Бениъф.

Иначе битката на живот и смърт между седемте кралства на Вестерос, в които виждаме звезди като Шон Бийн от "Властелинът на пръстените" (Lord of the Rings) и Джейсън Момоа от "Конан Варварина" (Conan the Barbarian), завладя и българската публика. Родният HBO стартира излъчването на сагата едновременно със световната й премиера.


Сподели.