"Vogue" определи стила "бохо" като основната тенденция на предстоящия моден сезон

Pinterest LinkedIn +

Редакторите на американското издание на списание "Vogue" назоваха основните тенденции на Седмицата на модата, която се проведе в Ню Йорк от 9 до 14 септември. От страниците на изданието те направиха няколко основни препоръки към всички, които държат да са в крак с актуалните тенденции.

На първо място журналистите призоваха читателите в студените дни да комбинират вълнени дрехи с летни рокли и поли. Силен акцент е поставен и върху стила "бохо", който се характеризира с многослойност и естествени материали. Актуален е и спортният шик, който комбинира спортен и бизнес стил.

Модните тенденции включват още и ултракъси поли, карго панталони, базова бяла тениска, кожена миди пола и метални аксесоари. „Обърнете внимание на винтидж дрехите – дрехите втора ръка стават все по-актуални от всякога. Най-добре е да смесите съвременните неща с архивни колекции”, се казва още в статията.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.