Български цинизъм в Япония: Седмица на модата в една снимка!

Pinterest LinkedIn +

Може и да ви изглежда невероятно, но Седмицата на модата, която започна на 21 октомври в Токио, не мина без забележимо българско присъствие.

Акцентът на форума е уличната мода и в инстаграм профила на събитието ежедневно се публикуват стотици снимки на случайни граждани от различни квартали на японската столица. Един от кадрите обаче няма как да остане незабелязан от българските фенове на модата и на шегите.

В поредица фотографии, заснети за американското издание на "Vogue", изпъква кадър, на който японка е наметната с дълъг шал с огромен надпис. Той може и да изглежда като връх на екзотиката за жителите на островната страна, но в него всеки българин може да разчете крилатата фраза: "К**ви, яжте, пийте, Огито черпи!".

Че японците са големи фенове на българската история, култура и кисело мляко, е отдавна известно, но дали вече са научили и български език?Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.