Водещи германски автопроизводители спират временно продажбите на хибриди

Pinterest LinkedIn +

"Volkswagen", BMW, "Mercedes" и "Porsche" временно спират продажбата на някои от хибридните си модели, съобщава "Automotive News". Причината са новите, по-строги правила и тестове за вредни емисии, които влязоха в сила в ЕС от този месец.

Правилата понижават значително линията за екоавтомобили до под 50 гр. CO2 на километър. Колите, които надвишават този праг, не се смятат за екологични и не могат да се възползват от данъчни облекчения и субсидии. Това засяга голяма част от хибридните модели.

От "Volkswagen" например са спрели продажбите на Passat GTE до юли 2019 г., когато излиза новият модел. Спрени са продажбите и на Golf GTE, засега без дата за възстановяването им.

От "Porsche" пък са спрели продажбите на хибридните Panamera и Cayenne. Засега компанията не дава дата за започването на продажбите отново.

От "Mercedes" планират да започнат продажбите след два месеца. Компанията ще предлага plug-in хибриди на S- и E-класите. C-класата остава за следващата година.

От BMW казват, че компанията работи по преконфигурирането на своите хибриди. Серия 5 вече отговаря на изискванията. Хибридният X5 остава за 2019 г. А хибридната 2-ра серия се преработва.
Сподели.