Владимир Карамазов с награда от Народен театър "Иван Вазов"

Pinterest LinkedIn +

Владимир Карамазов е отличен за ролите си в "Ревизор" и "Сирано дьо Бержерак". Наградата ще бъде връчена на 15 юни на Голяма сцена в Народен театър "Иван Вазов".

Ролите на Кристиан дьо Новилет в спектакъла "Сирано дьо Бержерак" от Едмон Ростан (реж. Теди Москов), и на Хлестаков в "Ревизор" от Н. В. Гогол (реж. Мариус Куркински), донесоха на актьора от Народен театър "Иван Вазов" наградата „"Иван Димов", която се връчва само на млади български таланти за високи постижения в сферата на изкуството.

"За разлика от другите две театрални награди тук носителят е млад актьор с присъствие в театралния афиш, с изявен талант и професионализъм в изгражданите образи. Наградата се връчва след спектакъла, така че публиката сама преценява достойнствата на наградения", споделят учредителите на наградата.

От тази година председател на Художествения съвет, който определя носителите, е известната режисьорка Бина Харалампиева. Андрей Баташов, Рени Врангова, Христо Мутафчиев, Камен Донев, Мария Сапунджиева, Мариян Бачев, Радена Вълканова са сред носителите на отличието.

Сподели.