Виктория класира България на финала на "Евровизия 2021". Вижте впечатляващото й изпълнение!

Pinterest LinkedIn +

Българската представителка на "Евровизия" се класира за финала на песенния конкурс. Виктория изпълни песента си "Growing Up is Getting Old" на втория полуфинал.

Тази година събитието се проведе на живо в Ротердам, след като миналата година беше отменено заради пандемията. Виктория получи втори шанс да участва и пя под номер 13. 

Много се вълнувам за полуфинала тази вечер. Вчера имах възможност за първи път да изпея песента пред публика на генералната репетиция и реакцията в залата беше страхотна. Много съм благодарна на Българската национална телевизия, Ligna Group и на генералния спонсор iCard, че повярваха в мен. Цялата българска делегация много ме подкрепя в Ротердам и вярвам, че ще накарам България да се гордее с нас!” - сподели Виктория непосредствено преди шоуто.

Журналистите от независимия сайт Wiwibloggs, посветен на конкурса, определиха изпълнението й като “просто невероятно”, “силно емоционално и докосващо” и “претендент за победа”.

Впечатляващ беше и мизансценът: Виктория пя седнала на огромна скала, обградена от вода на фона на изпъстрено с ярки звезди нощно небе, а фината струя пясък, която се изсипваше над скалата, символизираше хода на времето. Един от сценичните режисьори на България - Дан Шиптън - разтълкува концепцията така: "Падащият пясък е универсален символ на отминаващото време. Има момент в изпълнението, в който Виктория се опитва да достигне пясъка и той изчезва. Това е повратната точка, когато тя осъзнава, че трябва да продължи и да стигне бъдещето си”.

Дали представянето на Виктория ще впечатли най-много зрители на "Евровизия 2021" и на финала на конкурса ще разберем на  22 май.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.