Слави Трифонов предложи работа и добър живот на македонския представител на "Евровизия" Васил Гарванлиев

Pinterest LinkedIn +

Българо-македонската сага с представителя на Северна Македония на "Евровизия 21" продължава. Първоначално той беше остро разкритикуван (меко казано) от свои сънародници, които забелязаха "българско знаме" в клипа на песента, с която Васил Гарванлиев ще представи страната си на конкурса. Певецът обясни, че това е произведение на изкуството с цветовете на българския флаг, изложено от години в музея, в който е снимано видеото.

Гарванлиев обаче уточни, че той самият е наполовина българин, от години има и български паспорт, и двойно гражданство, което е позволено от законите на Република Северна Македония, а баба му по бащина линия е от Петричко.

В тази междусъседска сага неочаквано се включи и шоуменът Слави Трифонов, който написа на своята стена във Фейсбук следното съобщение, което е същевременно и покана, и предложение за работа: 

Васил Гарванлиев, който трябва да представлява Северна Македония на конкурса "Евровизия", е заплашен да бъде низвергнат от съгражданите си в Северна Македония, защото обяви, че е и българин, тъй като има и български паспорт. И сега срещу него има кампания в Северна Македония той да не представлява страната на конкурса "Евровизия".

Но, уважаеми сънародници, България е навсякъде, където има дори и един българин. И тъй като има един българин в Северна Македония, пардон в Северна Македония има много българи, но аз визирам конкретно Васил Гарванлиев, затова му предлагам следното:

Василе, скъпи приятелю, ти си добър певец, а аз и моите колеги имаме опит в продуцирането на добри певци. Заповядай при нас и аз и моят екип ще ти осигурим работа и достоен живот. Решението е твое. Българите трябва да се подкрепяме.
Слави Трифонов


Поканата на Слави Трифонов към македонския певец
Хилядите отзиви под съобщението, естествено, в голямата си част са възторжени. Разбира се, не липсват и критични коментари, които например съветват Трифонов да отправи поканата си лично, а не да пише по собствената си стена. Други пък пишат: "Браво Слави! Искрени поздравления за това предложение! Но за да го направиш, трябва да останеш продуцент и шоумен, а не да ходиш в НС, където ще те накарат да прекратиш частния си бизнес?!".Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.