Българско знаме в македонската песен за "Евровизия 2021"

Pinterest LinkedIn +

Българското знаме в клипа на македонския представител на "Евровизия 2021" предизвика смут в социалните мрежи. В клипа към парчето може да се забележи българският трибагреник.

По-шокиращо е това, че никъде във видеото не се разбира, че става въпрос за изпълнител от Северна Македония, коментира скопската медия "MakPress". Тя определя видеото като скандално, тъй като в рамките на около пет секунди ясно се вижда българският трибагреник. От друга страна македонски флаг в клипа не се забелязва.

Република Северна Македония ще се представи на тазгодишното издание на „Евровизия“ в Ротердам с песента "Here I stand" в изпълнения не Васил Гарванлиев. Любопитно е, че роденият през 1984 г. Васил има български корени от страна на майка си.

До момента официална позиция по въпроса защо българско знаме присъства в клип, представящ Северна Македония, липсва.


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.