Вижте колко е пенсията на Лили Иванова и на кой я дарява всеки месец

Pinterest LinkedIn +

До края на 2019 г. примата на българската сцена Лили Иванова е взимала пенсия в размер на около 300 лева. Парите й се полагали поради достигане на определена възраст, пише в. „Уикенд”.

Едва от началото на 2020 г. заслугите й са получили парично олицетворение от страна на държавата. Парите, които получава към онзи момент, са увеличени рязко със 700 лева. Мотивът – Иванова е творец със специални заслуги за България.

Въпросните около 300 лева до преди година всеки месец Лили превеждала на женската обител в Самоков. Дали обаче набъбналата сума към днешна в цялост изпълнителката дарява не се знае. Фактът не се коментира нито от нея, нито от обитателките на манастира.

От край време се знае, че девическият манастир „Покров Богородичен” е специално кътче за певицата. Ежегодно тя посещава мястото. Времето използва, за да се откъсне от суетата на ежедневието и да потърси себе си, разказва самата прима.

Лили има още една заслуга за благото на Божието място. Не само за жителите на Самоков, но и всеизвестен е фактът, че от певицата идват средствата за изографисването на библейска сцена в църквата към манастира. Тя е запечатала влизането на Исус Христос в Йерусалим на Цветница. Моментът е избран тенденциозно – все пак на Цветница имен ден празнува и Иванова.  

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.