Лили Иванова показа своя снимка отпреди 50 години

Pinterest LinkedIn +

Примата на българската естрада Лили Иванова отвори старите прашлясали албуми и се зарови в спомени от миналото. От няколко месеца насам легендарната певица изненадва своите почитатели с усмивки от старите ленти. Ретро снимките й в черно и бяло не само умиляват феновете й, но и връщат самите тях в онези луди, млади времена.

Годината е 1974-а. Лили и нейният приятел и колега Емил Димитров са на международния фестивал „Златния Орфей“ в Слънчев бряг. Носител на голямата награда, разбира се, е изпълнителката на „Панаири“. А само година по-рано Лили се е върнала с награда от Втория международен конкурс за поп песни и изпълнители „Гран при“ в Париж.

Лили изглежда коренно различно. Тогава е едва на 36 години, все още с естествения тъмен цвят на косата, облечена в черна дълга пола и елегантна, изключително модерна за времето си дантелена блуза.

По това време певицата е омъжена за Янчо Таков – син на Пеко Таков, който партиен функционер от управлението на Тодор Живков. Това е най-краткият брак на Лили и просъществува само 2 години.

„Гениални и неповторими, събрали много обич и преклонение! Респект, бъдете жива и здрава, удоволствие е да се присъства на Вашите концерти!“, гласят коментари под ретро снимката на Лили.

Сподели.

Относно автора

Автор и филолог с близо 15-годишен опит като репортер и редактор във вестник, а по-късно - главен редактор в интернет издание. Иначе пише от малка. Пише стихове, пише за мечтите си и за всичко, което я вдъхновява. Обича да пътува. Обожава да пътува. Не си представя живота без пътуване. И вдъхновение.