Вижте кои звезди са посланиците на Зимната олимпиада в Пьонгчан, Южна Корея

Pinterest LinkedIn +

Остават по-малко от два месеца до Зимната олимпиада Пьонгчан 2018 и затова решихме да видим кои световно известни звезди са станали посланици на добра воля на игрите в Южна Корея.

Очаквано на най-почетното място се е настанил южнокорейският президент Мун Дже-ин, който е известен като активен защитник на демокрацията и човешките права. Макар мандатът му да започна в края на подготовката на игрите, в обръщението си като посланик той заявява, че ще направи всичко по силите си корейците да се гордеят с Олимпиадата, която са организирали. 

Напълно логично в листа на почетните посланици на Олимпийските игри се нареждат и спортисти като златната олимпийска фигуристка Ким Йон-а, Линдзи Вон и футболистът Парк Джи-сун.


Мун Дже-ин

Ким Йон-а е първата златна медалистка за Корея във фигурното пързаляне и презентацията ù изиграва решаваща роля в избора на Пьонгчан за място на 13-те зимни олимпийски игри.

"Никога няма да забравя момента, в който обявиха Пьонгчан като град-домакин на олимпийските игри за 2018 г. Ще направя всичко, на което съм способна, за да можем да осигурим на атлетите всичко необходимо, за да могат те да покажат своите най-добри постижения", казва златната медалистка на Южна Корея.


Ким Йон-а

Американската състезателка по ски алпийски дисциплини Линдзи Вон става почетен посланик на Игрите още през 2015 г. и оттогава активно промотира PyeongChang 2018 не само в САЩ, но и по света. 


Парк Джи-сун

Известният корейски футболист и дългогодишен състезател на "Манчестър Юнайтед" Парк Джи-сун също не остава безразличен към едно от най-големите спортни събития в страната си и се нарежда гордо сред почетните посланици на Олимпиадата. Той е единственият корейски играч, който е печелил трофея на Шампионската лига на УЕФА и първият азиатец, който взима участие във финала на този турнир.

Но едни от звездите, които предизвикват най-голям интерес сред посланиците, безспорно са актьорът И Мин-хо и световноизвестният изпълнител Taeyang.   

Актьорът И Мин-хо е познат и сред феновете на корейската култура в България с ролите си в Boys over flowers, City Hunter и Faith, а типичният му корейски чар го превръща и в един от най-търсените модели в Източна Азия. Неслучайно организационния комитет на Олимпиадата го привлича за почетен посланик.

"PyeongChang 2018 е повод много хора да се забавляват заедно, затова ще направя всичко, което зависи от мен, за да промотирам Олимпиадата по света" – заявява актьорът. 

Списъкът с почетни посланици на PyeongChang2018 е пълен с още много актьори и артисти, сред които трябва да откроим и любимецът на няколко поколения, талантливият танцьор и певец Taeyang.

И Мин-хо

В своята близо 12-годишна кариера Taeyang неведнъж е покорявал американските и световни чартове с хитовете си, а само преди седмици приключи и поредното му световно турне, включващо 23 грандиозни концерта по света. Затова се нарежда сред едни от най-обичаните корейски артисти, което логично го прави и посланик на PyeongChang 2018.


Taeyang

"Знам какво е много хора от различни култури и с различни езици да бъдат обединени чрез музиката. Надявам се още повече хора да споделят заедно своите страсти и мечти чрез PyeongChang 2018" - споделя Taeyang.

В списъка с почетни посланици можете да откриете още много телевизионни водещи, музиканти и актьори, както и известни личности в Южна Корея, а Олимпиадата ще се проведе между 9 – 25 февруари 2018. 


Сподели.