Вижте клипа, който българският тиктокър Mattego направи от видеа на последователите си

Pinterest LinkedIn +

Два месеца и 618 любителски видеоклипа в TikTok – толкова бе необходимо на българския тиктокър Mattego, за да създаде видеото към сингъла си "Before You Go".

След аудио премиерата на песента на 4 февруари 2022 г. той обяви предизвикателство към последователите си в TikTok – да заснемат любителски видеа с танца на астронавта от видеото, с което първоначално излезе сингълът. Към него буквално са заваляли предложения, които само за месец са достигнали впечатляващата бройка от 618 уникални видеоклипа, заснети от хора от всевъзможни кътчета на България, та дори и от Малдивите.

Това е първото по рода си предизвикателство в TikTok, поставено от българин, а Mattego е първият български артист, създал официален видеоклип към сингъл с помощта на любителските клипчета на своите последователи, твърдят агентите му. „Поради големия успех и интерес, мога да кажа, че това няма да е последната такава кампания и ако не сте бил включен във финалната селекция на тази, ще имате възможност да го направите в следващата такава“, обеща изпълнителят.

"Before You Go" е написана от продуцентския екип Fabrizio Parisi & The Editor, който стои и зад предишния сингъл на Mattego "Like Champagne". Текстът и вокалната линия са дело на изпълнителя. Песента е за всички, които не се отказват от любовта и са готови да се борят за сърцето на любимия човек. Но и за всички, които обичат да танцуват до полуда, защото  парчето е с модерен клубен звук, бърз бийт и е гарнирано с пикантен вкус на ориент.

Mattego е един от успешните български инфлуенсъри в TikTok с повече от 370 000 последователи в тази социална мрежа. Музиката обаче винаги е била негова страст и в последните три години той реализира няколко собствени песни. Първата голяма крачка към сериозна музикална кариера направи през лятото на 2021 г., когато пусна сингъла "Like Champagne". Песента получи одобрението на феновете, които я гледаха над 63 000 пъти в YouTube и я слушаха над 15 400 пъти в Spotify


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.