Джони Деп си направи профил в TikTok и благодари на феновете си

Pinterest LinkedIn +

Джони Деп се присъедини към социалната мрежа TikTok след победата си в процеса за клевета срещу бившата му съпруга Амбър Хърд. Актьорът, който за нула време събра почти 8 милиона последователи в платформата, благодари на феновете за тяхната „непоколебима“ подкрепа в първата си публикация, която сподели на 6 юни. До момента тя е изгледана над 14 милиона пъти.

Видеото в тази паметна публикация показва пристигането на Деп в съда в окръг Феърфакс, Вирджиния, докато феновете отвън го аплодират, както и няколко кадъра от скорошното му турне с Джеф Бек, включително от шоуто в лондонския "Royal Albert Hall", което се състоя няколко дни преди обявяването на присъдата. А ето какво написа актьорът в първото си обръщение към феновете си в TikTok: "Обръщам се към всички мои скъпоценни, верни и непоколебими поддръжници. Били сме навсякъде заедно, видели сме всичко заедно. Извървяхме един и същ път заедно. Заедно направихме това, което е правилно. И всичко това - защото ви беше грижа. И сега всички заедно ще продължим напред. Вие сте, както винаги, моите работодатели и за пореден път нямам какво друго да ви кажа, освен едно голяма "Благодаря! Така че - благодаря ви!".

Деп, който беше на турне из Обединеното кралство, когато присъдата беше обявена миналата седмица, обвини Хърд в клевета за публикация на "Washington Post" от 2018 г., озаглавена "Говорих срещу сексуалното насилие – и се изправих пред гнева на нашата култура". В нея бившата му съпруга споделя, че е оцеляла, след като е била жертна на домашно насилие. Въпреки че в този текст тя не споменава името на Джони Деп, актрисата все пак беше осъдена да плати на Деп 15 милиона долара за клевета.

Процесът, който продължи седем седмици, беше открит и беше наблюдаван от хиляди хора. В него се включиха десетки свидетели. В крайна сметка съдебните заседатели установиха, че Хърд е действала "от злобни подбуди" и я намериха за виновна. След края на делото някои определиха присъдата като повратна точка в отношението към нашумялото напоследък движение #MeToo.

"Джони Деп казва, че "върви напред", така че правата на жените се движат назад. Посланието, което тази присъд отправя към жертвите на домашно насилие, е… страхувайте се да се изправите и да говорите" - коментира говорител на Амбър Хърд. Самата актриса сподели в Instagram, че е разочарована от това, което "тази присъда означава за жените". Според нея тя "отменя идеята, че насилието срещу жени трябва да се приема като нещо сериозно".

Малко след произнасянето на присъдата Деп коментира победата си в процеса със следното изявление: "От самото начало целта на завеждането на това дело беше да се разкрие истината, независимо от изхода. Говоренето на истината беше нещо, което дължах на децата си и на всички онези, които останаха непоколебими в подкрепата си за мен. Чувствам се спокоен, като знам, че най-накрая постигнах това".

Първоначалната му публикация в Instagram беше харесана от над 18 милиона потребители, включително Пати Смит, Дженифър Анистън, Аманда Нокс, Парис Хилтън и Тайка Уайтити.

@johnnydepp

To all of my most treasured, loyal and unwavering supporters. We’ve been everywhere together, we have seen everything together. We have walked the same road together. We did the right thing together, all because you cared. And now, we will all move forward together. You are, as always, my employers and once again I am whittled down to no way to say thank you, other than just by saying thank you. So, thank you. My love & respect, JD

♬ Stranger - Love Joys
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.