Виж Великобритания надлъж, нашир и в дълбочина в Minecraft

Pinterest LinkedIn +

Дигитална версия на Великобритания, пресъздадена чрез средствата на Minecraft с впечатляваща визуална акуратност, може да бъде свалена безплатно от официалния сайт на Британския геоложки топографски институт (British Geological Survey).

За инсталацията на картата, която покрива територията на Англия, Уелс, Шотландия и множество околни острови, са необходими единствено копие от Minecraft, поне 4 GB RAM и около 6GB свободно дисково пространство.

Един от особено любопитните детайли относно картата е, че ако прокопаете земната повърхност в дълбочина, ще се натъкнете на пластовете, които бихте открили и ако действително се заемете да копаете тунели на британска територия. Варовикът е представен с Minecraft ресурса Stone, торфът - като Soul Sand, а базалтът като Obsidian.

Що се отнася до самата земна повърхност, пътната инфраструктура и застроените площи са изобразени в цветовете, характерни за картите на Ordnance Survey – синьо за автомагистралите (Diamond), зелено за шосетата категория А (Emerald), оранжево за шосетата категория B (Pumpkin) и т.н.


Сподели.