Велики изобретения ще бъдат показани в "Музейко"

Pinterest LinkedIn +

Кой не е мечтал да бъде велик откривател или голям изобретател? Да даде името си на откритие, което прави живота ни по-добър, по-интересен, по-лесен?

Изложбата "Изобретенията", която ще гостува в "Музейко" през ноември и декември тази година, ни превежда по забавен начин през едни от най-важните научни изобретения в човешката цивилизация. Тя разказва за процеса на откривателството чрез игрови интерактивни модули, превръщайки децата в истински изобретатели. Благодарение на изложбата любознателните малчугани ще изпробват нови идеи, ще се усъвършенстват и няма да се изплашат, че ще сгрешат или ще се провалят. Защото провалът е част от пътя към успеха. 

"Изобретенията" представя сензационни открития от 19-ти и 20-ти век, които ще запомним като едни от най-популярните изобретения, променили завинаги света, в който живеем. Посетителите на изложбата ще научат как са били създадени рентгенът, телефонът, морзовият апарат, както и по-малко известни, но много забавни изобретения като слинкито, балонът с горещ въздух или задвижваните от човешка сила автомобили.

За втори път "Музейко" е спирка от турнето на изложбата "Изобретенията". Преди година и половина тя потегля именно от Детския научен център, за да обиколи Северна България. Досега "Изобретенията" са гостували в Разград и Габрово.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.