Изложбата "Context" на Раймондо Варсано и Маргарита Русева се открива през декември

Pinterest LinkedIn +

След успеха на фотокнигата "Далечни песни" с автор и фотограф Маргарита Русева по идея на Раймондо Варсано двамата творци отново обединяват усилия за проекта "Context".

Откровена, философска, забавна и същевременно красива, новата им книга "Context" въплъщава идеите на автора Раймондо Варсано, отразени в завладяващите снимки на фотографа Маргарита Русева.   

За създаването на тази необикновена фотокнига Маргарита споделя: "Превръщам във визуален образ философските идеи на Раймондо, които носят дълбок и нюансиран смисъл". Заглавията на фотографиите в книгата – "Пришълка", "8 и 1/2 a.m.", "Душа" – моментално увличат в разговор: тъжен, смешен, умислен, но винаги с отворен край.

"Защо роза в скафандър ли?" – разказва Раймондо Варсано за фотографията "Пришълка" – "Така винаги съм си представял пришълците, пришълките, като нещо много красиво, като розата на Малкия принц…".

Проектът "Context" е вдъхновен от привидните значения и възприятия, които ни определят. Обектите в кадър са толкова разнообразни, колкото е и онова, което ни заобикаля.

Всяка снимка разказва история, изразява определено виждане за смисъла на битието – от идеята и мястото на красотата до любовта и страховете ни от нея. От често срещаната човешка глупост да пропилееш сам късмета си до суетата и егоцентричната самовглъбеност. "Въпросите са много, отговорите – дори повече...", споделят авторите.

"Context" ще бъде в книжарниците и онлайн на 10 декември. На 19 декември от 19 ч. авторите ще представят изложба с 28 цветни фотографии от книгата в столичната галерия "Аросита" ,  ул. "Врабча" 12.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.