Vanessa Mae: "Васко Василев е изключителен изпълнител!"

Pinterest LinkedIn +

Час след като пристигна в България за предстоящия си концерт виртуозната цигуларка Ванеса Мей (Vanessa Mae) даде кратка пресконференция за родните медии.

В разговора си с журналистите Мей разказа за миналото си, за музиката си и за концерта, който ще се състои на 5 юли в столичния Зимен дворец на спорта.

На представлението, което цигуларката ще изнесе утре вечер, Мей очаква различни фенове: "Очаквам хора от всички възрасти - както деца, така и семейства, но се надявам да дойдат и много млади хора".

За присъстващите Ванеса Мей заедно с оркестъра на Класик ФМ Радио ще изпълни части от всички свои албуми - "Цигуларят", "Бурята" и най-вече от последния "Хореография", както подчерта самата изпълнителка.

Ванеса сподели впечатленията от предишните си посещения в България, като най-траен спомен е оставил първият й концерт тук, когато тя се е срещнала за пръв път с български изпълнители и е опитала родната кухня. "За пръв път дойдох тук заедно с Васко Василев, който беше приятел на майка ми".


Vanessa Mae изказа съжалението си, че не е успяла да посети България при последното си турне. Снимка: Avtora.com 

За българския виртуоз Мей допълва: "Васко Василев е изключителен изпълнител, освен това обаче е и много добър учител. Да бъдеш учител е друго умение, по-различно от умението на изпълнителя. Аз например нямам търпението да бъда учител".

Електронни билети за концерта могат да бъдат закупени чрез разплащане с кредитна/дебитна карта директно от сайта на Ticketstream Bulgaria. Закупените по този начин билети могат да се разпечатат на обикновен принтер.

Стандартни билети за концерта се предлагат и в местата за продажба на билети Ticketstream Bulgaria.

Сподели.