Vanessa Mae с "най-доброто" от себе си в София

Pinterest LinkedIn +

Виртуозната цигуларка Ванеса Мей (Vanessa Mae) изнесе впечатляващ концерт вчера в столичния Зимен дворец на спорта пред погледа на повече от 3000 ценители на музиката.

В репертоара си изпълнителката беше включила най-доброто от цялата си дискография като основната част от сетлиста на концерта бяха композициите от последния албум "Хореография". Мей изпълни най-новата си продукция от начало до край с изключение само на "Raga's Dance", "Moroccan Roll" и "Handel's Minuet".

На сцената заедно с Ванеса излезе и групата музиканти, с която цигуларката обикаля Европа, както и оркестърът на Класик ФМ радио. Концертът започна, както самата цигуларка обяви, по класически - с изпълнения на акустичната й цигулка Guadagnini, която изпълнителката на галено нарича "Гизмо".


Ванеса Мей призна, че по време на турнето с най-голямо нетърпение е чакала концерта в София. Снимка: Avtora.com

Шоуто на виртуозната Мей стартира с известната композиция "Sabre Dance", с която изпълнителката открива всеки концерт от европейското си турне досега.

За да разчупи атмосферата и да промени настроението на публиката, по средата на концерта Ванеса взе и своята електрическа цигулка Zeta, с която представи пред феновете си изпълнения на "Contradanza", "Laughing Buddha", "Hocus Pocus" и "Destiny".

След кратка пауза за настройване на акустичния инструмент Мей отново засвири на него, за да представи композиции и от по-старите си албуми. Изпълненията бяха съпроводени от атрактивни демонстрации на барабаниста на групата, който показа на българската публика как всякакви подръчни материали се превръщат в ударни инструменти.


Ванеса Мей и нейният барабанист направиха виртуозна демонстрация за българската публика.
Снимка: Avtora.com


За финал на концерта цигуларката подари на публиката две от първите си изпълнения от албума "Цигуларя" - "Toccata & Fugue" и едноименното парче от албума "Storm".

След повече от час на сцената публиката не позволи на изпълнителката да слезе и я извика на бис, на който Ванеса Мей изпълни отново композицията, с която откри шоуто си - "Sabre Dance".

Сподели.