В Музея на хумора и сатирата в Габрово ще се проведе "Gabrovo Game Jam"

Pinterest LinkedIn +

За трета поредна година от 25 до 27 януари в Музея на хумора и сатирата в Габрово ще се проведе събитието "Gabrovo Game Jam", част от най-големия хакатон за разработка на игри в света – "GlobalGameJam".

Домакин и организатор на "Gabrovo Game Jam" 2019 е Музеят на хумора и сатирата. На инициативата партнират Техническият университет в Габрово и Факултетът по изобразително изкуство на Великотърновския университет. Генерален спонсор на хакатона е технологичната компания "Acronis".

За 48 часа "Gabrovo Game Jam" ще събере в музея любители на компютърни и настолни игри, програмисти, писатели, аниматори и художници. Обединени в отбори, те ще направят игри по обща тема, която международните организатори "GlobalGameJam" ще обявят в деня на старта. В годините назад е имало теми като: "Ритуал", "Какво ще правим сега", "Звукът от сърцебиенето", "Ние не виждаме нещата такива, каквито са, ние ги виждаме такива, каквито сме ние", "Вълни", "Зараза". Практика в този формат е участниците да имат готова основна идея за игра. В деня на откриването идеите се споделят и намират своите екипи. В рамките на две денонощия игрите се разработват до ниво прототип, който може да се играе.

Желаещите да се включат в хакатона имат възможността да се регистрират за участие до 20 януари 2019 на https://ggj.unriddle.it Официалният старт е в 17 часа на 25 януари.

В неделя, 27 януари, ще бъдат обявени победителите.

Сподели.