В Бургас обявиха конкурс за най-добра рибена чорба

Pinterest LinkedIn +

На 13, 14 и 15 септември 2019 г. в Бургас ще се проведе Фестивалът на рибата и виното, а в последния фестивален ден публиката и специално жури ще изберат "Най-добрата рибена чорба на Бургас".

В конкурса за най-вкусна рибена чорба на Бургас могат да се включат заведения от града, които искат да покажат най-доброто от менюто си и да се впуснат в оспорваната надпревара. Победителят ще получи специален приз, който ще може да окачи в заведението си и през следващата година ще гарантира, че именно това място предлага най-добрата рибена чорба в града.

За целта всички желаещи трябва да сготвят и донесат специалитета на 15 септември 2019 (неделя) в 13 часа на Фестивала на рибата и виното. Предварително потвърждение за участие се изисква на [email protected]

Фестивалната зона ще събере на едно място кулинарни шатри, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси пред посетителите. Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

И през трите дни "Детска зона" ще забавлява най-малките. Тематични работилници на морска тематика ще провокират децата да рисуват, да правят сувенири, да открият своите таланти. Очакват ни още цирково шоу, кулинарни демонстрации, професинални консултации от сомелиер, много игри, състезания и конкурси, подкрепени с атрактивни награди. Популярни бургазлии също ще ни покажат кулинарните си умения и ще демонстрират любимите си морски и рибни рецепти.

В края на всеки фестивален ден организаторите са приготвили атрактивни концерти и прожекции на филми, свързани с морето. Ще бъдат излъчени филмите "Корави старчета" (на 13.09., петък) и "Летовници" (на 14.09., събота). В музикалната програма ще се включат "Обратен ефект" и бургаската група "Силуе"т, група P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов), "Тоника СВ" и Панайот Панайотов.

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк "Приморски" (до експоцентър "Флора") и ще работи от 11 до 22:30 всеки ден. Входът е свободен!

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.