Фестивал на рибата и виното предстои в Бургас

Pinterest LinkedIn +

Лятото е към края си, но не и фестивалният сезон в Бургас! Фестивал на рибата и виното ще обогати есенния културен календар на града със специално подбрани кулинарни изкушения и събития.

Фестивалната зона ще събере на едно място кулинарни шатри на някои от най-добрите бургаски морски заведения, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите. Всеки, който чувства себе си кулинар, ще може да вземе участие в конкурсите за любители, а ако имате малко повече опит в кухнята, можете смело да се впуснете и в конкурса за "Най-вкусна рибена чорба".

Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

В края на всеки фестивален ден ще има атрактивни концерти и прожекции на филми с морска тематика.

Тоника СВ

На 13 септември 2019 г. музикалната програма е поверена на "Обратен ефект" и бургаската група "Силует". Музикантите от морския град скоро не са свирили пред родна публика и ще се съберат специално за фестивала.

На 14 септември 2019 г. на сцената ще се качат група P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов), който смело превзема музикалните класации с авторските си парчета. 

Последният фестивален ден – 15 септември 2019 г. – е посветен на звезди от българската естрада – от сцената на фестивала ще прозвучат част най-обичаните песни на "Тоника СВ" и на момчето, което говори с морето – Панайот Панайотов.

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк "Приморски" (до експоцентър "Флора") и ще бъде отворена за посетители от 11 до 22:30 всеки ден. Входът е свободен!
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.