Посланиците на Индонезия и Полша са специални гости на фестивала "Street food & Art"

Pinterest LinkedIn +

Остават броени дни до второто варненско издание на фестивала "Street food & Art", който ще се проведе от 28 август до 1 септември 2019 пред Аквариума в Морската градина на Варна. В програмата на фестивала ще откриете кулинарни демонстрации на кухни от близо и далеч, а специални гости на фестивала ще бъдат посланиците на Индонезия и на Полша.

Още в първия фестивален ден посетителите ще могат да се докоснат до полската култура със специална кулинарна демонстрация на Йордан Кръстев (Полски клуб, Варна), при това под съпровода на световноизвестния оперен певец Калуди Калудов и съпругата му Анна Дитри-Калудов. Специален гост на фестивала в този ден ще бъде и посланикът на Полша в България – Негово превъзходителство Мачей Шимански.

На 29 август 2019 г. на кулинарната сцена ще се вихрят шеф Станислав Кубарев от Русия и Хюг Бутен от Канада, Сюлейман Уста от Турция и специалните гости от Индонезия – индонезийският готвач в резиденцията на посланика в София шеф Три Прасетьоно, както и самият посланик на Индонезия в България – Нейно превъзходителство г-жа Сри Астари Расджид (на снимката).

Посланичката на Индонезия в България

30 август 2019 г. е посветен на ориенталската кухня, за която ще разкаже Махмуд Албироми – участник в предаването "MasterChef", а на 1 септември 2019 г. кулинарни демонстрации ще покажат автентичните вкусове на анголската и корейската кухня.

Във всички фестивални дни ще има демонстрации, направени от професионални готвачи – Андре Токев, Васил Янакиев, Калоян Колев, известни блогъри и артисти, а всяка вечер ще завършва с концерти и лятно кино на открито.

Белослава, Дичо, Стефан Вълдобрев, Милица Гладнишка, Лили Гелева и Мартин Костадинов и група "Asalto" ще озвучат фестивала, а някои от музикантите дори ще готвят на живо! Август Попов също ще докаже, че освен артист е и изкусен кулинар!

Фестивал

Предвидена е атрактивна програма и за децата, както и много кулинарни работилници, в които може да се включите, ако искате да обогатите уменията си в изкуството на готвенето. Специално подбрани ресторанти и кухни на колела ще приготвят своите специалитети, за да се убедят гостите на събитието, че културата на уличното хранене е много повече от вкусна храна.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.