Успех за България на Световното първенство по Шотокан Карате-До в Унгария

Pinterest LinkedIn +

Успех за България на Световното първенство по Шотокан Карате-До в Унгария! Националите ни спечелиха общо един златен, шест сребърни и четири бронзови медала в индивидуалните дисциплини.

25-тото Световно първенство по Шотокан Карте-До и Световната Кохай купа се проведоха в град Егер от 6 до 8 октомври. То се организира от Шотокан Карте-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations - SKDUN), чийто представител у нас е Българската федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

В международното състезание, което се излъчваше през цялото време оналайн, участваха над 200 каратеки от България, сред които деца, мъже и жени. От участниците имаше представители на почти всички от общо 34-те клуба на българската делегация.

С подкрепата и наставленията на президента на федерацията г-н Александър Славков и националния треньор Димитър Тодоранов българските национали (мъже и жени) в Егер спечелиха общо един златен, шест сребърни и четири бронзови медала в индивидуалните дисциплини. Класирането на отборните дисциплини и единоборствата при децата също донесе за страната ни много медали.

"Доволен съм от резултатите на световното в Унгария. Състезанието премина без никакви сериозни травми, което за мен е най-важното. Заради изключително сериозния инцидент с Тодор Събев в началото на годината на Европейското в Сърбия ние тръгнахме от България все още притеснени и както се казва, с едно наум. Благодаря на съдиите за нелеката задача да отсъждат на надпревара от такъв ранг и разбира се, на всички състезатели, които се бореха да затвърдят името на българският национален отбор" – коментира шефът на федерацията сенсей Александър Славков.

2.       Адриана Ганева -2 място КУМИТЕ ЖЕНИ - 58 КГ.

3.       Лора Русчева - 2 място КУМИТЕ ЖЕНИ + 58 КГ. и 3 място опън

4.       Тихомир Тодоров- 2 място КУМИТЕ  МЪЖЕ +87 КГ

5.       Денис Николов- 2 място КУМИТЕ  МЪЖЕ -77 КГ

6.       Христо Щерев - 2 място мастърс и 3 място КУМИТЕ  МЪЖЕ - 68 КГ

7.       Анджей Згжива -2 място КАТА

Йордан Георгиев 
Сподели.