Националите по Шотокан Карате-До се готвят за световното в Унгария

Pinterest LinkedIn +

В Банско се проведе подготовка за предстоящото 25-то световно първенство по Шотокан Карате-До, което тази година ще се състои от 6 до 8 октомври в град Егер, Унгария. По традиция паралелно с него ще се проведе и 25-та Световна Кохай купа.

Европейското първенство се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations - SKDUN), чийто представител у нас е Българската федерация Шотокан Карате-До (БФШК). Под ръководството на президента на федерацията Александър Славков и на националния треньор Димитър Тодоранов българските национали проведоха двуразови интензивни тренировки в Банско.

Тази година участието ни на световното първенство ще премине без двама от асовете в българския Шотокан Карате-До. Единият е Тодор Събев – състезателят, който на последното европейско в град Суботица, Сърбия, получи тежка контузия след съдийски сигнал и това наложи спешното му транспортиране в България. Другият национал, който официално прекрати състезателната си кариера, е Любомир Нецов.

Към есенния спортен лагер се присъединиха още няколко нови попълнения от младежите, които с отличните си спортни постижения тази година заслужиха подготовката си наравно със старшите ни национали. 19-годишният Илиан Илиев – първи в полутежка категория на  тазгодишното републиканско първенство, и носителите на призове от европейската надпревара в Сърбия  Александра Александрова на 19 г. и Станислав Добрев на 16 г. Към тях се присъедини и носителят на златен медал до 75 кг на миналогодишното световно първенство Александър Костадинов.

Сподели.