Нудисти на Световно първенство - мисията възможна

Pinterest LinkedIn +

Зимните олимпийски игри може и да се радват на традиционно голям интерес от страна на почитателите на спорта, но ако организаторите на подобни форуми взимаха пример от инициаторите на Световното първенство по ски пързаляне на голо, например, то аудиторията им щеше да е още по-внушителна. Нестандартният форум се провежда за трети път, като на състезанието се струпват хиляди зрители - фенове на спорта... и още нещо.

"Ако не беше тази идея, едва ли някой щеше да е чувал за Браунлаге", признава с усмивка кметът на градчето в Оберхарц (Германия), Щефан Грот (Stefan Grott). С население от 5-6 хиляди души, то се оказва тясно да побере всички желаещи да станат свидетели на първенството по ски пързаляне на голо.

В състезанието обикновено се включват 20-30 смелчаци и от двата пола, които не само че трябва да се преборят с подсвиркванията на публиката, но и с температури от поне минус пет градуса по целзий. Самото трасе е дълго 90 метра, а с помощта на силните емоции битка така или иначе не липсва.

Победителят взима награда от 1000 евро, като на финала обаче, далеч по-важни са многото усмивки, приятни спомени и добро настроение – разбира се, солидно поляти с алкохол на дружеско парти.

Предлагаме на вниманието ви атрактивни кадри и видео материал от първенството по ски пързаляне на голо в Браунлаге през 2011 година. 


Сподели.