Universal преустанови екранизацията на The Dark Tower на Стивън Кинг

Pinterest LinkedIn +

Мегапродукцията по адаптацията на фантастичния уестърн на Стивън Кинг The Dark Tower във филмова трилогия и ТВ поредица е преустановена, обявиха дистрибуторите на кино проекта - Universal Pictures. Първата от трите пълнометражни ленти трябваше да направи своята премиера по големите екрани през май 2013 г., а последната актуализация на стартовата дата на снимките предвиждаше камерите да заработят през февруари 2012 г.

С реализацията на проекта се бяха заели Imagine Entertainment, отличеният с две награди Оскар американски режисьор Рон Хауърд (Ron Howard) и Акива Голдсман (Akiva Goldsman), комуто Стивън Кинг повери адаптацията на сценария.

Проблемите, които изникнаха пред Imagine Entertainment през последните месеци, бяха предимно от финансово естество - студиото така и не успя да намери необходимия бюджет за заснемането на филмите, чиято главна роля бе дадена на Хавиер Бардем (Javier Bardem), междувременно присъединил се към актьорския състав на предстоящия Bond 23.

Самият Хауърд бе категоричен, че проектът "не е мъртъв", но наскоро изтече информация, че той се е заел с предпродукцията на друг филм – екшънът Rush, за чиято главна роля (на състезател от Формула 1) се спряга Крис Хемсуърт (Chris Hemsworth).

15 юли бе крайният срок, даден на Imagine Entertainment, за да потвърдят, че ще успеят да продуцират The Dark Tower. Това е вторият провален опит за екранизацията на поредицата на Кинг – в първият бяха замесени JJ Abrams (Super 8) и неговата собствена продуцентска компания Bad Robot.

Сподели.