Уникално шоу на българската музикална сцена в "София лайв клуб"

Pinterest LinkedIn +

На 29 ноември (петък) в "София лайв клуб" от 21:00 часа българската група "Krekhaus", която излезе с летящ старт на алтернативната сцена в България, свири заедно с рок бандата "heptagram".

"Препоръчвам ви "Krekhaus". В петък и без това ще излизате, защото, ако останете у дома, ще ви скъсат от реклами за тоя прословут "блек фрайдей", а вие вече си имате всичко", публикува Венци Мицов от "Хиподил" в Offnews по повод събитието.

Алтернативната сцена в България, която в последните няколко години се радва на нова кръв и растяща разпознаваемост сред младите хора, приветства все повече млади изпълнители, готови да експериментират с разнообразие от жанрове и похвати. Постепенно извоюващи своето място на тази сцена, "Krekhaus" и "heptagram" дават заявка за едно различно преживяване.

Макар и млада група, "Krekhaus" вече има зад гърба си серия от концерти в различни столични заведения, както и на някои от най-мащабните фестивали в страната, сред които "БНР радио парк фест", "Hills of Rock", "София диша" и "Капана фест". Имат и три големи колаборации: бандата е подгрявала за "Остава", била е част от лейбъла "Homeovox", а през април 2018 г. е лично избрана от австрийското пауър трио "Mother’s Cake", за да подгрява софийския им концерт по време на европейското им турне. През 2018 г. "Krekhaus" представят и първия си краткосвирещ албум "Odd One Out".

"heptagram" е музикалният проект на мултиинструменталиста Даниел Иванов, който съчетава прогресивен, психеделичен и спейс рок. Вече с над 10-годишна история и три издадени албума – "heptagram" (2007), "lucidity" (2012) и "glass elevators" (2018) – с годините Даниел събира пълна група от още четирима музиканти. "heptagram" се стреми да създава повече от музика – визуалното и звуковото преживяване са неразделни, а образите доразказват там, където музиката стихва.

С начало, зададено от аудио-визуалното шоу на "heptagram", и сет от "Krekhaus" в партньорство с джаз пианиста Станислав Арабаджиев, стремежът е към уникално, ефимерно изживяване, което никога няма да бъде повторено по същия начин. Времето и пространството, които се изграждат музикално, ще определят правилата, а границите между жанровете ще съществуват само за да бъдат отхвърлени.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/455412751745726/
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.