Uncharted: Golden Abyss и FIFA Football за Vita на върха в UK VGC

Pinterest LinkedIn +

Две от премиерните заглавия за PlayStation Vita - Uncharted: Golden Abyss и FIFA Football, оглавиха официалната класация на Великобритания за развлекателен софтуер в дебютната седмица за новата конзола на Sony на европейския пазар (Vita идва в България на 1 март 2012 г.).

Произведена от SCE Bend Studio под надзора на Naughty Dog, Uncharted: Golden Abyss е четвъртата игра от хитовата адвенчър поредица, но се явява предшественик от гледна точка хронологията на събитията на Uncharted: Drake`s Fortune. Тя е най-продаваният продукт на британския пазар в момента и в класацията на Chart-Track, компилирана на базата на продажбите на видео игри за индивидуалните платформи (официалната класация е базирана на сумарните продажби за всяко заглавие за всички платформи, за които се разпространява на физически носител, без значение цената).

FIFA Football също е на второ място и в двете класации, като в официалната класация се намира само на две позиции пред FIFA 12. От появата й на пазара до момента, най-продаваната спортна игра в историята (FIFA 12) не е напускала Топ 10, а версията й за Xbox 360 фигурира и в класацията за индивидуални платформи под No.9.

Uncharted: Golden Abyss и FIFA Football са генерирали близо половината от продажбите на софтуерни продукти за Vita – делът на първата е 31%, а на втората – 18%. Благодарение на рилийза на Vita версията на играта, в топ 10 на настоящото издание на UK Top 40 се завръща и Rayman Origins.

По данни на Chart-Track, Wi-Fi версията на Vita държи близо 80% от хардуерните продажби на конзолата от пускането й на пазара на 22 февруари до края на миналата седмица. Освен този модел се предлага и такъв с 3G поддръжка, който е по-скъп с 50 EUR.

В топ 10 на класацията дебютира още едно заглавие – FPS римейкът на Syndicate стартира от No.7, реализирайки по-големи продажби от Call of Duty: Modern Warfare 3 и Battlefield 3, които заемат следващите две позиции в този ред. Final Fantasy XIII-2 оформя челната десетка, която миналата седмица бе оглавена от UFC Undisputed 3 – понастоящем третата най-продавана игра на Острова. Три места по-назад, между Reyman и Syndicate е псотавена Mario & Sonic London 2012 Olympic Games.

Сподели.