Ума Търман бясна на Тарантино и на Уайнстийн

Pinterest LinkedIn +

Звездата от "Криминале" Ума Търман наруши мълчанието си по темата за насилието в Холивуд. След като дълго време тя стоя встрани от актуалните движения #MeToo и Time’s Up, за което получи и обвинения, актрисата разкри неприятни детайли от контактите й с продуцента Харви Уайнстийн.

В интервю за изданието "Ню Йорк таймс" Ума Търман разказа няколко конкретни случки от 90-те години, когато продуцентът е опитвал неколкократно да я насили сексуално в различни хотелски стаи. Първият опит е бил в Париж. Актрисата разказва, че двамата дълго са разговаряли за сценария и в един момент Уайнстийн си е облякъл халат и я е накарал да я последва в сауната. Тя си е помислила, че това е някаква ексцентрична прищявка на продуцента, но след като се почувствала много некомфортно в горещата сауна, го е попитала какво става, а той се ядосал и излязъл. Няколко дни по-късно обаче в лондонски хотел Уайнстийн директно се е нахвърлил върху нея, съборил я е на леглото и е направил "много неприятни неща". 

"Беше страшно – разказва Търман пред изданието. – Той ме блъсна на леглото. Притисна се към мен, започна да си разкопчава панталона. Опита се да направи всякакви неприятни неща. Но всъщност не вложи цялата си сила, за да ме насили. Аз се дърпах и се извивах като гущер. Правех всичко, за да не стане това, което той си беше наумил".

Търман допълва, че на следващия ден Уайнстийн ѝ изпратил цветя и бележка, в която пишел, че има "страхотни инстинкти" и че неговите сътрудници скоро ще се свържат с нея, за да обсъдят проекти. В изявление до "Холивуд рипортър" Уайнстийн признава, че е предлагал секс на актрисата, понеже погрешно е разчел нейни сигнали. "Не е имало физически контакт и г-н Уайнстийн е огорчен и озадачен защо г-жа Търман, която той винаги е приемал за колежка и приятелка, е чакала 25 години, за да отправи тези публични обвинения. Още повече че отношенията между г-н Уайнстийн и г-жа Търман винаги са били близки и взаимоизгодни, като са направили заедно няколко много успешни филма“, пише в изявлението.

"За първи път чуваме, че тя приема г-н Уайнстийн като враг, защото снимките от тяхното минало разказват съвсем различна история", пишат представителите на продуцента.

Търман признава, че след втораия инцидент в Лондон тя продължила да се среща с продуцента в работни ситуации. "Мирамакс" продуцира и разпространява "A Month By the Lake" през 1995 г., "Beautiful Kids" през 1996 г., "Убий Бил 1" и "Убий Бил 2" през 2003 г. и 2004 г. През 2015 г. компанията "Уайнстийн" разпространяваше и друг филм с участието на Търман - "Burnt".

Освен че директно обвинява Уайнстийн в насилие, Ума Търман го сочи и като причина за влошените отношения между нея и режисьора Куентин Трантино. Тя е звезда в няколко негови филма от началото на кариерата са като "Криминале" и "Убий Бил", по които Тарантино работи с похотливия продуцент. Търман твърди, че е казала на Тарантино за нападението в хотела в Лондон и че той е разговарял с Уайнстийн, който в крайна сметка ѝ се извинил през 2001 г. по време на филмовия фестивал в Кан.

Според актрисата обаче Тарантино не е заел категорично нейна страна, а отношенията им се влошили допълнително след снимките на "Убий Бил". В интервюто за "Ню Йорк таймс" Търман отправя критики и към режисьора за нечовешко отношение по време на снимачния процес, когато била принудена да извърши опасна каскада. В крайна сметка тя завършила със сериозни наранявания за актрисата, която обвинява Тарантино, че се е опитал да я убие. Опасните кадри не са публикувани години наред, докато Търман в крайна сметка успява да се сдобие с тях и да ги разпространи.

Актрисата споделя още, че чувства вина заради собственото си мълчание, защото много други жени са били нападнати след нея по същия начин. "Аз съм една от причините млади момичета да продължават да влизат в хотелската му стая така, както аз влязох" − разкайва се Ума.


Сподели.