Леонардо ди Каприо ще участва във филма за Чарлз Менсън на Куентин Тарантино

Pinterest LinkedIn +

Леонардо ди Каприо е първият актьор, който официално се присъединява към филма за серийния убиец Чарлз Менсън на Куентин Тарантино. Носителят на "Оскар" ще работи отново с легендарния режисьор за първи път след "Джанго без окови".

Подробности по лентата не се съобщават засега, но се смята, че Ди Каприо няма да влезе в образа на самия Менсън, а на застаряващ актьор. Слуховете, че за главната женска роля Тарантино преговаря с Марго Роби, бяха потвърдени от "Deadline". Роби вече си е партнирала с Ди Каприо в друга впечатляваща лента − " Вълкът от Уолстрийт". Това ще бъде първата роля на Леонардо ди Каприо, след като той спечели първия си "Оскар" с филма "Завръщането" (The Revenant).

Сред другите спрягани имена за новия проект на Тарантино се открояват звезди като Брад Пит и Том Круз, съобщава ndiewire.com.

Действието във филма ще се развива в Лос Анджелис през 1969 г. и ще се фокусира върху телевизионен актьор, който се опитва да пробие в Холивуд.

Очаква се снимките да започнат през пролетта тази година, а готовият филм ще бъде в кината на 9 август 2019 г. Бюджетът му надхвърля 100 милиона долара, което прави предстоящия проект една от най-скъпите продукции на режисьора след "Джанго без окови".

Чарлз Менсън е един от най-известните американски престъпници, главатар на псевдокомуната "Семейство Менсън", създадена в Калифорния в края на 60-те години. Той излежа доживотна присъда като поръчител на девет убийства. Менсън почина през ноември миналата година на 83-годишна възраст. Именно неговото име е избрал за свой псевдоним ексцентричният рокаджия Мерилин Менсън.

Сподели.