Украинката MARUV отказа да участва в "Евровизия"

Pinterest LinkedIn +

Украинската певица MARUV (артистичен псевдоним на Анна Корсун), която спечели националния кръг на "Евровизия" и трябваше да представи страната си на песенния конкурс през 2019 г., се отказа от участие в междунарондата надпревара.

В
Instagram тя обясни, че решението ù не е свързано с факта, че Националната обществена телерадиокомпания на Украйна (НОТУ) е недоволна от концертите ù в Русия. "Основните ни разногласия са във връзка с други точки от договора, които, ако подпиша, за мен ще бъдат заробващи. Аз съм гражданка на Украйна, плащам данъци и искрено обичам Украйна. Но не съм готова да издигам лозунги, превръщайки пребиваването си на конкурса в промо акция за нашите политици. Аз съм музикант, а не бухалка на политическата арена", написа изпълнителката.

Тя благодари на всички, които са я подкрепили в конкурса, и отбелязва, че иска да твори без цензура, а целта ù е да "побеждава и да популяризира своята музика по света".

Певицата обяви, че няма да участва в "Евровизия", на 25 февруари, когато отказа да подпише договора с НОТУ поради възникнали разногласия по повод някои от клаузите, свързани със забрана на всякакви импровизации по време на изпълнението и други подобни. Тогава MARUV сподели в социалните мрежи откъси от договора отбеляза, че друго условие – забраната за общуване с журналисти без предварително съгласуване – "напълно нарушават свободата на словото и правата на човека".

64-тото ежегодно издание на едноименния песенен конкурс ще се проведе през май 2019 г. в Тел Авив, Израел. Миналата година "Евровизия" беше спечелена от представителката на страната Нета Барзилай и песента "Toy". Както Avtora.com писа по-рано, България няма да участва по финансови причини.

Вижте изпълнението на песента "Siren Song", с която украинката трябваше да представи страната си на "Евровизия":


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.