Петиция за връщане на България в конкурса "Евровизия"

Pinterest LinkedIn +

Екипът на Eurovision-Bulgaria.com обяви, че е против решението на БНТ, с което националната медия се отказа от участието си в песенния конкурс "Евровизия". С цел да бъде направена ревизия на това решение български фенове на конкурса създадоха петиция, с която настояват България да се завърне на сцената на големия музикален форум.

"Не е удачно да прекратяваме успешното си участие. Участие, което рекламира България по най-добрия начин. Същото, което обединява народа ни навсякъде по света! Българските изпълнители заслужават публиката от 200 милиона зрители", написаха те в текста към петицията.

В момента на страниците на първия независим сайт за "Евровизия" в България тече ежегодно допитване до феновете на конкурса в страната "Кой трябва да представи България на "Евровизия"?" и интересът по темата е значителен.

"Успехът на музикалната ни индустрия е много по-важен от колебания и несъгласия. Българската национална телевизия е отговорна за промотирането на българските изпълнители, гласували ù доверие, както и за опазване на своя собствен имидж и този на България", пишат още създателите на подписката и припомнят откъс от "Концепцията за развитието на БНТ като обществена медия" на директора на телевизията Константин Каменаров, обявена при изслушването му за длъжността през 2017 г.: "В последните години БНТ успя да наложи "Евровизия" като значим за България формат със силен обществен отзвук. "Извади" конкурентоспособни български лица, които създадоха позитивен имидж на България и получиха силна подкрепа във и извън страната. "Евровизия" се превърна в емблематичен формат за БНТ".

"Призоваваме Управителния съвет на Българската национална телевизия да изпълни поетия ангажимент и да участваме на "Евровизия" 2019 в Израел!", настояват още от екипа на сайта. Каузата им можете да подкрепите тук.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.