Удобното легло е гаранция за сладък сън

Pinterest LinkedIn +

Когато говорим за обзавеждане в спалнята, най – важната част от мебелировката е леглото. В случай, че то не отговаря на размера и нуждите ви, останалата част от интериора няма значение. Пълноценната почивка е най – важното условие да се чувстваме добре и в настроение. Ето защо трябва да обърнем много специално внимание при избора си на легло. 

Първа стъпка в мебелирането на спалнята

Няма как да се пренебрегнат размерите на стаята, в която ще се помещава, но съобразявайки се с тях, останалото зависи единствено от вашите предпочитания и финансови възможности. Колкото по – голям е размерът, толкова по – сигурно е, че ще имате предостатъчно пространство за почивка с партньора, без да си пречите. Височината зависи от личните предпочитания, но все пак трябва да е удобно за сядане. Не бързайте с цялостното обзавеждане. Първо изберете модела на леглото и чак тогава според него съобразете останалата част от мебелите. От вас зависи къде ще поставите акцента. Най – сигурният начин за съчетаване на цветове и модели е да заложите на цялостен комплект. Така няма шанс да сбъркате. Но, ако желаете да подходите по-нетрадиционно, може да си направите спалня по поръчка, която най-точно да отговаря на личното ви виждане за красота и комфорт.

Ролята на матрака 

Удобният матрак е просто задължителен. Независимите зони с мемори пяна ще ви осигурят индивидуално място за релакс. Качеството и добрата изработка са определящи за здравословното състояние на целия организъм. Всеки знае колко са неприятни болките в гърба и врата. В тази връзка, възглавницата също има своето неоценимо значение. Ортопедична, охлаждаща, по-твърда или мека, ако тя  не ви е по вкуса, и сънят няма да бъде. Спалното бельо и декорирането не са за пренебрегване, ако искате да оставите впечатление за стил и комфорт. Естествените материи, съчетани с  качествено производство, ще ви накарат да се отпуснете и да се почувствате свързани с природата. Не правете компромис с това, ако искате да се насладите на дълбока почивка и релаксиращи моменти.

Отпускащи моменти

Комбинирането на леглото с нощни шкафчета и удобна лежанка в близост ще ви оставят с усещане за лукс и блаженство. Направете разпределението в стаята максимално удобно и по ваш вкус. Все пак това е мястото, където ще се усамотявате и ще възстановявате силите си. Трябва да се чувствате удобно и разбира се достатъчно интимно. Мека постелка и плътни завеси ще допълнят задушевната атмосфера.

Осигурете си приглушена светлина, а насочваща се нощна лампа ще ви даде възможност за четене и други занимания. Вградените легла предлагат комбинирано удобство на гардероб, нощни шкафчета и етажерки. Ракла в комплекта може да допълни или замести ролята на скрина. Всичко обемно е надлежно прибрано, а пространството е подредено и спретнато. 

Останалото зависи от дребните детайли и тяхната роля за създаване на желаната атмосфера. Тук нямате никакви ограничения и можете да развихрите фантазията си. Понякога малките промени носят огромно значение за начина, по който се чувствате. Вслушайте се в себе си и създайте неприкосновеното си кътче за сладки мигове и пълноценна почивка.

Източник: Мебели Монема

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.