U2 стават триизмерни

Pinterest LinkedIn +

Двата концерта на U2 в аржентинската столица Буенос Айрес в началото на март ще бъдат заснети със специална техника и ще бъдат превърнати в триизмерен висококачествен цифров филм, който ще бъде прожектиран в триизмерни IMAX киносалони.

Според фенсайта www.atu2.com, цитиращ списание Definition Magazine, за целта ще се използват 9 3DHD камери.

Междувременно, след като Rolling Stones разтърсиха около 1 милион свои почитатели на безплатен концерт в Рио де Жанейро, ирландците от U2 изнесоха концерт пред 70 000 човека на стадион Morumbi  в Сао Пауло.

По време на двучасовия концерт, вокалистът на групата, Bono, призова зрителите, повечето от които бразилци от средната класа, които могат да си позволят билети,  да подкрепят борбата срещу полицейската бруталност в южноамериканската страна, както и борбата срещу сексуалната експлоатация и огромната разлика между богатите и бедните.

U2 свирят в Бразилия за пръв път от 1998 г. и ще изнесат още един концерт тази вечер.

Преди концерта, Bono, който е и активист в кампанията срещу глобалната бедност, се срещна с президента на страната Луиш Игнасио Лула да Силва, за да го подкрепи в кампанията му Нулева Бедност (Pobreza Zero). Целта на програмата е до края на президентския мандат на Силва на 31 декември 2006, всички бразилци да имат осигурени по 3 хранения на ден.

Bono дари на бразилския президент една от своите китари, която да бъде продадена на търг и парите от нея да бъдат дарени на кампанията Нулева Бедност.

Според информационна агенция АР, миналата година Лени Кравиц (Lenny Kravitz) също е дарил китара, която донесла на програмата $132 000.

Сподели.