Russell Crowe и Nicole Kidman стават партньори на снимачната площадка

Pinterest LinkedIn +

Австралийските кино звезди Ръсел Кроу (Russell Crowe) и Никол Кидман (Nicole Kidman) са подписали договори за съвместно участие в нов австрлийски широекранен филм. Двамата ще си партнират в първия кино проект на режисьора Баз Лурман (Baz Luhrmann) от "Мулен Руж" насам.

За превърналия се в блокбъстър мюзикъл, с Никол Кидман в главната роля, Лурман получи номинация за Oscar (2001).
 
Старта на снимките на новата му продукция се очаква да бъде поставен в края на лятото т. г., като за естествен декор вече е избрана дива австралийска местност - едновременно сурова и красива, по описание на агентката му. Самият Лурман, подобно на всичките си досегашни проекти (в това число "Ромео и Жулиета", 1996) освен режисьор ще бъде и съсценарист на лентата, чийто сюжет е решен в жанра на епичния разказ и обхваща годините от 1930-та, до бомбардировките на Япония над северноавстралийския град Дарвин през 1942 г.
 
"Природата на Австралия е една от най-невероятните на планетата, а разполагаме и с двама от най-невероятните актьори на света, които ще... поставим сред този пейзаж", казва Лурман за ежедневника "The Australian" и описва филма като "бурен романс в духа на "Отнесени от вихъра" и мащабите на "Лорънс Арабски".
 
Колкото до Кроу и Кидман, двамата трябваше да се снимат заедно в друг австралийски филм, базиран на романа "Евкалипт" на Мюрей Бейл, но проектът пропадна поради проблеми в сценария, в резултат, според множество публикации, на разразилия се скандал между двете звезди.
Сподели.