U2 признаха: No Line on the Horizon е пълен провал!

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на U2 Боно призна, че последният албум на групата - No Line on The Horizon може да се счита за един от най-неудачните въобще в творчеството им.

Според него ниският интерес към тавата може да се обясни с твърде сложната за възприемане музика в него.

"Записахме албум, чиято концепция се оказа неприемлива за широката публика. Очевидно е, че опирайки се на традиционните принципи на звучене на рока, е невъзможно да заинтересуваш съвременните слушатели, възпитани в стила на поп музиката и обратно. Реално погледнато, пуснахме на пазара проект, който не се хареса на нито една от двете страни", коментира Боно.

По последни данни, излезлият през март 2009 година албум бе разпродаден в малко над един милион екземпляра в целия свят. Този показател обаче се оказва твърде нисък за една от най-популярните и комерсиални банди в световен мащаб в последните години. Тавата така и не успя да добие значителни успехи в националния британски чарт.

Слабо утешение е, че въпреки провала на No Line on the Horizon, турнето в негова подкрепа за пореден път обедини феновете на U2. На обиколката, озаглавена 360 Degree Tour, концертите бяха посетени от над 2 милиона души, а и тя все още не е завършила.

Сподели.