Трийт Уилямс от "Коса" загина в катастрофа с мотор. Сбогом, Джордж Бъргър!

Pinterest LinkedIn +

Холивудската легенда Трийт Уилямс е загинал в инцидент с мотор.

Актьорът, който ще остане безсмъртен с ролята си на Джордж Бъргър от култовия филм "Коса" на режисьора Милош Форман, е управлявал мотоциклет, когато е бил ударен смъртоносно от завиващ наляво автомобил във Върмонт, САЩ, в понеделник. 71-годишният Уилямс е бил транспортиран с хеликоптер в болница с тежки наранявания, но е починал във въздуха.

Актьорът има над 130 филма в дългата си кариера, продължила почти 50 години.

Както можете да си представите, ние сме шокирани и силно опечалени в този момент“, се казва в изявление на семейството, публикувано от списание "Variety". Той беше актьорът на актьорите“ - заяви агентът на Уилямс Бари Макферсън за сп. „People“ и допълва: „Режисьорите го обичаха. Той беше сърцето на Холивуд от края на 70-те насам“.

В този момент си припомняме незабравимия Джордж Бъргър от Коса", на когото Трийт Уилямс  придаде плът и кръв и чрез чийто образ остава да живее в паметта на милиони почитатели на мюзикъла по цял свят. Мир на праха му!

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.