Третото издание на Game Dev Summit Monthly обръща поглед към историята на game dev индустрията в България

Pinterest LinkedIn +

Третото издание на networking събитието Game Dev Summit Monthly, което се осъществява в партньорство с гейм студиото B12 Games, ще събере на една сцена две от емблематичните фигури в българската game dev индустрия − Веселин "Frujin" Ханджиев от Black Sea Games и Габриел Добрев от Haemimont Games. В рамките на техния разговор на 18 януари от 19:30 ч. в Culture Beat ще се върнат към самото начало на родната девелопър сцена и ще зададем въпроса "Как започна всичко?".

Специалният гост на събитието Веселин "Frujin" Ханджиев има повече от 20 години опит зад гърба си, а любовта му към гейминга и програмирането се проявява още в младежката възраст. Веселин е част от екипите на редица успешни български и международни гейм заглавия. Кариерата му започва в Haemimont Games, където работи по култовата игра Tzar: The Burden of the Crown, която постига голям комерсиален успех. През 2001 г. основава Black Sea Studios (преименувано през 2008 на Crytek Black Sea), което става известно със стратегиите WorldShift и Knights of Honor. В края на 2016 г. създава студио Black Sea Games, с което прави завръщане към "корените" и към хардкор classic игрите. 

Гостите на Game Dev Summit Monthly #3 са поканени да тестват прототипа на Project Dwarf - ААА гейминг машина в облака, която дава възможност на всеки да навлезе в света на компютърните игри без необходимостта от закупуването на скъпа геймърска машина.

Орлин Дуцкинов, създателят на играта Тomato Jones (physics platformer), се включва в Open Mic сегмента за инди компании. Орлин, който се занимава с game dev от 1993 г., ще разкаже за третата част на играта, която излиза през януари 2018 г. и ще сподели за опита си като независим разработчик на игри.

Събитието ще завърши със специално състезание, организирано от Drone Arena. Публиката ще има уникалната възможност да се потопи в изживяването и да управлява микро дроновете. Наградата в състезанието – ваучер на стойност 100 лв.  – е осигурена от Ozone.bg.

Game Dev Summit Monthly #3 е със свободен вход, но изисква регистрация на адрес: https://goo.gl/zirrDF.

Сподели.