Тръмп помилва рапърите Лил Уейн и Кодак Блек

Pinterest LinkedIn +

Доналд Тръмп помилва американските рапъри Лил Уейн (Lil Wayne, псевдоним на Дуейн Майкъл Картър-младши) и Кодак Блек (Kodak Black, псевдоним на Бил К. Капри), съобщи "Ройтерс" (Reuters) в деня, в който президентът отстъпи Белия дом на своя наследник Байдън.

Лил Уейн беше обвинен в незаконно съхраняване на огнестрелно оръжие, което беше открито у него през 2019 г. През декември 2020 г. той се призна за виновен.

Кодак Блек пък в момента е в затвора и изтърпява наказание от 46 месеца лишаване от свобода за лъжесвидетество по дело за покупка на оръжие през 2019 г.

Най-известните хитове на 38-годишния Лил Уейн са "Lollipop" и "Mirror". Дискографията му наброява 14 албума, последният от които - "Funeral" ("Погребение") - излезе през януари 2020 г. За 2021 г. е запланувано издаването на 15-ия му албум "I Am Not a Human Being III" ("Не съм човешко същество III").

23-годишният Кодак Блек е рапър от Помпано Бийч, Флорида, който има три студийни албума. Последният "Bill Israel" излезе през 2020 г. Най-известните му хитове са "Tunnel Vision" и "Transportin'".

Лил Уейн и Кодак Блек са двама от стоте души, които Тръмп помилва дни преди да изтече президентския му мандат. От 20 януари президент на САЩ вече е Джо Байдън.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.