Twitter свали видео на Доналд Тръмп заради авторско право

Pinterest LinkedIn +

Предизборно видео, публикувано от американския президент Доналд Тръмп, беше свалено от Twitter, тъй като в него незаконно е използвана музиката от филма от поредицата за Батман "Черният рицар: Възраждане" от 2012 г., информира технологичният сайт Pixelmedia.bg.

Филмовото студио "Уорнър Брос", собственик на франчайза "Батман", е сигнализирало, че използването на музиката от "Черният рицар: Възраждане" от президента "не е разрешено". В клипа присъстваха снимки на демократите Барак Обама и Хилари Клинтън, съпоставени със снимки от двугодишното управление на Тръмп. На фона на музиката от филма се четеше текст: "Първо ви пренебрегват. След това ви се надсмиват. После ви наричат расист. Доналд Дж.Тръмп. Вашият вот доказа, че всички те грешат. Тръмп: голямата победа. 2020".

Това не е първият случай, когато Доналд Тръмп се обръща към попкултурата, за да прокара политическите си послания.

Милиардерът вече няколко пъти се е позовавал на сериала "Игра на тронове" и на прочутия му девиз "Зимата идва", като писа в Twitter "Санкциите идват" във връзка с Иран и "Стената идва" за стената по границата с Мексико.

Как се казва "злоупотреба със запазена марка" на дотракски език", реагираха тогава остроумно от телевизия HBO, имайки предвид измисления език, който говорят част от героите в сериала.

Сподели.