Доналд Тръмп се е заразил с коронавирус

Pinterest LinkedIn +

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и жена му Мелания са се заразили с коронавирус. Новината съобщи самият президент в своя Twitter.

Според съобщението на американския лидер тестовете за наличие на инфекция при него и при съпругата му са дали положителен резултат. "Незабавно пристъпваме към спазване на карантина и лечение. Ще се справим с това заедно!", написа той.

По-рано Тръмп съобщи, че се е самоизолирал, след като една от най-близките му съветнички - Хоуп Хикс - е била диагностицирана с коронавирус. Тя е придружавала президента по време на пътуването му за дебата с другия кандидат за президент на 29 септември, както и на митинг в Минесота на следващия ден.

През юли с коронавирус беше заразен съветникът на президента на САЩ Доналд Тръмп, който отговаря за националната безопасност - Робърт Обрайън, както и съветничката за предизборната му кампания Кимбърли Гилфойл, която между другото е възлюбената на сина му Дон Тръмп-младши.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.