Torchlight II

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън ролева игра Година: 2012 Разработва: Runic Games Издава: Perfect World, Steam Платформа: PC

Повече! Това е основното, което предлага Torchlight II спрямо феноменалния си оригинал и като казваме "повече", разбирайте повече, отколкото сте очаквали.

В самото си сърце играта на Runic Games е все така едно добро, старо, но златно екшън RPG, издържано в най-добрите традиции на бащицата Diablo.

Сравненията, разбира се, са неизбежни, но най-важният и фундаментален извод, който може да се направи от тази линия на разсъждения (и който всъщност е единствено от значение, като се замисли човек), е, че ако сте харесали Diablo и сте дай хард фенове на неговата прословута формула (битки – чудовища – плячка – още битки – още чудовища – още плячка), то Torchlight II ще ви заплени без усилие.

Runic са подходили "по Blizzard-овски" с втората част на играта и вместо да откриват наново топлата вода, сапуна и прочее отдавна известни достижения на съвременната цивилизация, плътно са се придържали към концепцията "Ако не е счупено, не го поправяй!"

В момента, в който си изберете клас герой и домашното животно, което да го придружава, Torchlight II ви хвърля право във водовъртежа на битката. Оттам нататък нещата са колкото прости, толкова и изненадващо пристрастяващи. Твърде възможно е да изкарате следващите тридесетина часа (колкото трае цялата игра) в жалки опити за самозалъгване в стил "само още едно ниво и си лягам".

Промените в продължението като цяло са повече количествени и по-малко качествени. Прибавен е един допълнителен клас и така достъпните за игра варианти са станали три, вместо четири, но "новите" персонажи всъщност са по-скоро комбинация от старите. Оригиналното трио (което повече се доближаваше до класическото "войн – маг – крадец") също ще срещнете в играта, но под формата на недостъпни за игра, но пък важни за сюжета герои.

Освен това играта е нараснала като мащаб, обем и разнообразие на наличната плячка, видове врагове, брой на допълнителните куестове.

Runic са пипнали и доста неща по потребителския интерфейс – част от промените са чисто козметични, други - с по прагматичен оттенък, но финалният резултат като цяло радва повече от първия им опит по темата.

Иначе голямата новост в Torchlight II е наличието на кооперативен онлайн режим (което се изтъкваше като основна слабост на оригинала), който, макар да не успява да съперничи по отношение на опции и комплексност с еталона по темата в момента (Diablo III), е добре обмислен и достатъчно забавен.

Изобщо сравненията с Diablo III до голяма степен не са в полза на супер хита на Blizzard, особено що се отнася до ценовия аспект на двете заглавия. По този параграф Torchlight II печели убедително, тъй като струва едва 20 долара (в щатския Steam - уви, в европейския е 20 евро), което го прави една от най-изгодните Diablo III алтернативи на пазара в момента.


Сподели.