Torchlight II идва на 20 септември

Pinterest LinkedIn +

Дългоочакваното продължение на култовия dungeon crawler Torchlight ще излезе за PC на 20 септември 2012 г., обявиха Runic Games чрез официалния блог на Torchlight II.

Очаквана още през миналата година, далеч преди появата на Diablo III, с която неизбежно бива сравнявана и ще мери сили, играта бе отложена, както за да бъде доусъвършенствана, така и поради заетостта на екипа с портването на оригиналната Torchlight за Xbox 360.

Преди време президентът на Runic Games, Травис Болдри, разкри, че Torchlight II ще бъде близо четири пъти по-голяма от своя предшественик, както като съдържание, така и като игрално време. Допълнително такова е гарантирано на играчите с включения в Torchlight II мултиплеър кооперативен режим, чиято липса бе един от малкото минуси при оригиналната игра.

Тя се появи на бял свят през есента на 2009 г. и получи отлични отзиви от критиката и феновете (83/100 MetaScore). Издадената през март 2011 г. Xbox 360 версия получи приблизително същата оценка. Също като оригиналната игра, Torchlight II ще включва произволно генерирани подземия, но вместо между три, играчите ще могат да избират между четири класа герои - Engineer, Outlander, Berserker и Embermage.

Сподели.