Топ 10 на звездите на развлекателната индустрия за 2005

Pinterest LinkedIn +

Актьорският състав на ТВ трилъра "Изгубени" (Lost), чийто първи сезон се излъчва и по родните Нова Телевизия и AXN, е обявен за най-яркият представител на развлекателната индустрия за 2005 г. Класацията е на реномираното американско списание "Entertainment Weekly" и излиза всяка година.

Според публикацията във връзка с класацията придобилият огромна популярност сериал на ABC е "най-култовият след "Досиетата X". От септември т. г. в Щатите тече вторият му сезон, пилотният епизод от който са гледали над 23 млн. зрители. При връчването на престижните статуетки Emmy "Изгубени" завоюва две, едната от които за Най-добра драма.

Звездата от романтичната комедия "40 годишен девственик" Стив Карел (Steve Carell) е втори, а Наоми Уотс (Naomi Watts) - трета, според "Entertainment Weekly". Карел споделя, че няма представа откъде се е взела цялата тази патетика у него. "Ако се замисля по-продължително върху това, най-вероятно ще се депресирам".

Първото име от музикалната сцена, фигуриращо в класацията на списанието, е на рапъра Кание Уест (Kanye West). Той е класиран четвърти, следван от актрисата Фелисити Хуфман (Felicity Huffman) - една от изпълнителките на главните роли в друг хитов сериал - "Отчаяни съпруги" и носителка на Emmy.

Челната десятка допълват четирима актьори и поп звездата Гуен Стефани (Gwen Stefani), поставена под No.8.

Топ 10:

1. "Изгубени"
2. Стив Карел
3. Наоми Уотс
4. Кание Уест
5. Фелисити Хуфман
6. Джордж Клуни (George Clooney, "Good Night, and Good Luck")
7. Винс Вон (Vince Vaughn, "Ловци на шаферки")
8. Гуен Стефани
9. Хари Потър
10. Терънс Хауърд (Terrence Howard, "Crash")

Сподели.